Голмайсторът на Милан Златан Ибрахимович потвърди решението си да участва в четиридневния музикален фестивал в Санремо тази седмица и за пореден път заяви, че спортните звезди трябва да странят от политиката. Именно по тази тема 39-годишният швед влезе в задочен конфликт с баскетболиста ЛеБрон Джеймс, който заяви, че "никога няма да мълча за неща, които са несправедливи".

"Аз съм пълен професионалист и всеки, който ме познава, знае това. Когато играя футбол, съм фокусиран само върху него. Искам да помогна на Милан, но и да дам много на Италия за всичко, която тя ми е дала през годините, не само във футбола. Получих шанс да бъда гост на Фестивала, едно от най-големите културни събития в Италия, и реших да участвам. Контузията ми е лека, така че мога да се справя с всичко. Това няма да попречи на участието ми на Фестивала", сподели шведът, който бе разкритикуван от фенове, че ще участва в музикалния фестивал.

"Расизмът и политиката са две съвсем различни неща. Спортистите обединяват света, докато политиците го разделят. Всеки е добре дошъл в нашия свят, никой не се интересува откъде идваш. Ние правим всичко, за да обединим хората. Какъв е моят призив ли? Спортистите трябва да бъдат спортисти, политиците - политици", заяви Ибрахимович.

На фестивала в Санремо една от задачите на Ибрахимович ще бъде да изпълни в дует с треньора на Болоня Синиша Михайлович шлагера "Io Vagabondo" на италианската група "Номади".

"Надявам се, че Миха не може да пее, за да съм сигурен, че ще сме на едно ниво. Не очаквам нищо, но съм спокоен. Дори и да се обърка нещо, няма кой да ме съди. А ако се справя добре, ще бъда спокоен, че ще има какво да работя, когато приключа с футбола", завърши шведският футболист.