Халфът на Ливърпул Джеймс Милнър се оплака от звездата на Барселона Лео Меси. Англичанинът сподели, че аржентинецът го е наричал магаре на почивката на първия полуфинален двубой от Шампионската лига, който бе спечелен с 3:0 от каталунците. В края на първата част Милнър избута Меси, който се свлече на земята.

“На път за тунела на почивката ми наговори доста неща на испански. Наричаше ме "burro". Превежда се като магаре, но мисля, че в испанския футбол думата се използва за някой, който непрекъснато рита останалите. Попитах го дали е добре, но той не ми обърна внимание. Не мисля, че той осъзна, че разбрах испанската му реч. Каза ми: “Фаулира ме, защото ти прокарах топката между краката”. В този момент го оставих и се прибрах в съблекалнята. Вижте, изпитвам само възхищение към него. Заслужил си е правото да казва каквото си иска", започна Милнър.

"Нещата, които направи в този мач, които прави през цялата си кариера, го правят много труден съперник. Ако се опиташ и го спреш, не бива да те е страх, че ще те направи за смях. Минал съм през  това. Беше ми прокарал топката между краката, като това беше прегледано милион пъти в интернет. Но не бях първият, няма да съм и последният. Той е невероятен играч. Но футболисти като него трябва да ги накараш да разберат, че си там и да не им позволяваш всичко да става по техния си начин. Просто трябва да се опиташ да нарушиш техния ритъм. Не искаш да го нараниш, но това е физически спорт. Ако владее играта, опитваш се и го избутваш от дрибъла му. Това е част от играта, психилогическата й страна”, допълни играчът на Ливърпул пред “Дейли Мейл”.