Спортният съд към Германския футболен съюз (ГФС) наказа бившия нападател на Санкт Паули Рене Шницлер с лишаване от състезателни права за 2,5 години във връзка с признанията му за 5 манипулирани мача.

Още в началото на годината Шницлер призна пред немското списание “Щерн”, че е получил 100 000 евро от голяма фигура в бизнеса със залозите от Холандия, за да уреди 5 мача от май до ноември 2008 година. По това време той е бил в Санкт Паули във Втора бундеслига.

“Шницлер си е признал пред контролните органи, че е получил пари от холандец за 4 от въпросните 5 мача. При всички случаи обаче няма доказателства за това, че Шницлер или други лица са предприели манипулативни действия по време на игра”, се казва в официално съобщение на ГФС до медиите.

Състезателните права на Шницлер бяха спрени още на 30 март, а това означава, че след наложената му днес санкция той няма да може да играе футбол поне до 30 септември 2013 година. До тази дата 26-годишният нападател, който за последно игра в аматьорския ФК Бетрат, няма право да заема какъвто и да е пост в ГФС и всички клубове, които членуват в него. /БЛИЦ