Някои от играчите на Челси проплакали пред босовете от работата им с мениджъра Франк Лампард, който беше уволнен днес. Футболистите разкрили, че не получавали достатъчно тактически указания от треньора.

Доскоро се твърдеше, че Лампард има пълна подкрепа в съблекалнята.

По информация на The Athletic обаче това не отговаряло на истината.. Изданието твърди, че един от недоволните е Кепа Арисабалага. Испанският вратар говорил лично с директорите Марина Грановксая и Петер Чех, за да изрази възмущението си от това, че не е получил никаква подкрепа от Лампард след трудните моменти през миналия сезон.

Други, чиито имена не се споделят, са изтъкнали, че често мениджърът им е казвал просто да излизат на терена и да изразяват себе си, вместо да получават конкретни тактически задачи.

Според британските медии решението за уволнението на 42-годишния Лампард било взето още след загубата с 0:2 от Лестър за първенство миналата седмица.

Новият мениджър на „сините“ ще бъде германецът Томас Тухел. Неговото представяне е насрочено за утре, а още в сряда той ще дебютира в мача за първенство срещу Уулвърхямптън.