Ивайло Петев претърпя първа загуба като треньор на кипърския АЕЛ (Лимасол) - 0:1 при гостуването на АПОЕЛ (Никозия). Любопитното е, че поражението на българина и водения от него тим дойде след гол на бившия нападател на ЦСКА Килиън Шеридън.

Ирландецът наказа отбора на Петев в 40-ата минута на първия мач между двата тима от 1/8-финалите за Купата на Кипър.

Поражението все пак не е фатално, тъй като ще има и реванш. Той ще бъде на 22 януари в Лимасол и тогава АЕЛ ще има шанс да отстрани шампиона, който му е основен конкурент и за титлата. Само преди дни двата тима спориха и за първенство, завършвайки 2:2. Равенството дойде след 6 поредни победи на АЕЛ под ръководството на Петев.

Извелият Лудогорец до две шампионски титли млад специалист пое кипърския тим в края на октомври след неуспешния опит да застане начело на "Левски", след като при представянето си на "Герена" беше разсъблечен и прогонен от феновете на "сините". Сега обаче Петев впечатлява на Острова на Афродита, където се представя повече от успешно до момента. АЕЛ е лидер в класирането с 34 точки, на 2 пред Аполон (Лимасол) и на 4 пред Ермис, АПОЕЛ (Никозия) и Омония (Никозия).

Следващият мач на водения от Петев тим е на 12 януари (неделя) - домакинство на аутсайдера Еносис от 16-ия кръг на шампионата.