Доскорошният любимец на феновете на Наполи - Гонсало Игуаин, донесе победата на Ювентус над неаполитанците в дербито на кръга в Италия. На "Сан Паоло" аржентинецът прониза бившите си съотборници и прати "Старата госпожа" само на точка от първото място, където е именно Наполи.

Мачът започна двуостро с атаки и към двете врати. Още в третата минута Хампик бе близо до откриване на резултата, но не му стигна бързина. Юве отвърна с извеждане на Игуаин сам срешу Рейна, но аржентинецът не съумя да преодолее стража на Наполи.

В 13-ата минута резултатът бе открит. Юве организира скоростна контраатака, Дибала пробяга половината терен и пусна извеждащ пас за Гонсало Игуаин, който хладнокръвно наказа бившия си тим - 1:0 в полза на "Старата госпожа".

Наполи стигна до няколко положения за израняване, но Инсиние така и не успя да преодолее Буфон в създалите се ситуации. Бенатия и Коща пък застрашиха вратата на домакините през първата част.

Второто полувреме започна със сериозен натиск на Наполи и нов шанс за Инсиние в 53-ата минута, отново спасен от Буфон.

Рейна направи решително спасяване при удар на Матюиди, който можеше да реши всичко, а малко по-късно Инсиние отново не съумя да преодолее Буфон.

С успеха Ювентус събра 37 точки, докато Наполи е с 38. Интер заема третото място с 36 точки, но и мач по-малко. При успех над Киево у дома в неделя "нерадзурите" ще излязат начело в класирането.

 

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"