Българският треньор на немския Дуисбург Илия Груев определи шансовете на тима за оцеляване във втора Бундеслига като реални. Отборът е последен в класирането, с равни точки с предпоследния Мюнхен 1860 и на две от Падерборн, който ще играе бараж за оставане в групата.

„Ситуацията се подобри много в последните 7 мача, в които взехме 12 точки, това е много добра квота, когато поех отбора след 13-ия кръг с 6 точки, нещата изглеждаха съвсем невъзможни. Успяхме с последните резултати да изравним точките с Мюнхен 1860. Сега шансовете ни са почти реални. Винаги баражът е бил нашата цел, защото винаги разликата в точките беше много голяма. С последните резултати ни се отдава възможността дори да се спасим и директно, но имаме много тежка програма. Ако в оставащите 4 мача успеем да вземем 6 до 8 точки, можем да останем на бараж. “, заяви той в предаването „Гол“ в ефира на „България он Еър“

„В последните мачове записваме много добри резултати, не бяхме губили и се стигна до този мач в Нюрнберг. Казах, че ако искаме да останем в лигата трябва някъде да изненадаме. Нюрнберг бяха в серия от 18 мачове без загуба и 18 домакински мача без загуба. Ние успяхме да изиграем един много тактически дисциплиниран мач. Бяхме опасни и в атака. Можеше да запишем и по-убедителна победа, но тази победа дойде в правилния момент и доказа на нашите футболисти, че всичко е възможно“, добави наставникът.

„23 хиляди имахме срещу Мюнхен 1860, а след 2 седмици играем в петък вечерта с Фортуна Дюселдорф дерби и стадионът е почти разпродаден“, обясни той за настроенията сред феновете, които подкрепят с всички сили Дуисбург.