Лацио победи слабака Спал 2013 с 5:2 като гост в двубой от 20-ия кръг на Серия "А". За римските "орли" с четири попадения се отчете Чиро Имобиле, който още на почивката вече имаше три гола. Автор на първото попадение за "сините" в срещата бе Луис Алберто. За Спал с 2 попадения се отчете Мирко Антенучи.

Срещата започна ударно, като до 8-ата минута паднаха две попадения, които бяха дело на Луис Алберто за гостите и Мирко Антенучи за домакините. 

В 19-ата минута започна и наказателната акция на Чиро Имобиле, който се разписа за 1:2, а само седем минути по-късно, той се разписа отново за 1:3. В 26-ата минута Антенучи върна надеждите за домакините от Спал, като направи резултата 2:3, но 10 минути по-късно отново Имобиле отбеляза за 2:4 за гостуващия тим, като така реализира своя хеттрик.

През второто полувреме падна само едно попадения, а негов автор отново бе Чиро Имобиле, който се разписа в 51-ата минута на срещата.

След този успех Лацио вече е с 1 точка пред Рома и се изкачва до 4-о място с 40 пункта, но и с мач повече. Домакините от Спал 2013 пък са 17-и с 15 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"