Световният и европейски клубен шампион Интер се класира за 1/2-финалите в турнира за Купата на Италия. „Нерадзурите” победиха Наполи като гости с 5:4 след изпълнение на дузпи (0:0 в редовното време и продълженията).

През първото полувреме двата отбора наблегнаха на тактическото надлъгване и рядко стигаха до положения пред двете врати. Домакините дори стигнаха до гол, но той бе отменен заради засада. Интер пък отговори с удар на Деян Станкович, който премина покрай вратата. В 40-ата минута Интер пропусна най-добрата си възможност за гол през първите 45 минути, след като Естебан Камбиасо нацели напречната греда от около 10 метра.

След почивката играта отново бе позиционна и без много положения пред двете врати. Едва в 84-ата минута се стигна до голова ситуация, след като словакът Марек Хамшик от домакините се измъкна в наказателното поле и стреля, топката бе избита от вратаря Кастелаци. Последва добавка на Хамшик с глава, но вратарят отново изби.

В началото на първото от двете продължения домакините претендираха за дузпа за игра с ръка на Лусио, но не получиха такава. Натискът на Наполи постепенно се засилваше, но до гол така и не се стигна.

В крайна сметка се стигна до изпълнение на дузпи, където играчите на Интер реализираха всичките си 5 удара, докато Езекиел Лавеци не уцели вратата при третия изстрел за Наполи. Така „нерадзурите” се класираха за следващия етап и ще спорят за място във финала с победителя от сблъсъка Ювентус - Рома. /БЛИЦ