Милан победи като гост Сампдория с 2:1 в 1/4-финален сблъсък от турнира за Купата на Италия. „Росонерите” започнаха много силно мача и още в 17-ата минута успяха да поведат в резултата с гол на Алешандре Пато, който с воле препарира стража на домакините Жуниор Коща, пращайки топката в далечния ъгъл за 0:1.

Пет минути по-късно бразилският нападател вкара второто си попадение в срещата с мощен удар за 0:2. Преди гола нападателят се подигра с няколко бранители на домакините. До края на полувремето не се стигна до отбелязването на нови голове в една от двете врати.

След почивката „моряците” се окопитиха и успяха да намалят до 1:2 в 51-ата минута след гол на Стефано Губерти, който получи извеждащ пас от Масимо Макароне. До края на мача играчите на Самп опитаха всичко по силите си да стигнат поне до равенство и да докарат мача до продължения, но така и не успяха да го направят.

В крайна сметка Милан се класира за 1/2-финалите на турнира, където ще срещне Палермо, отстранил Парма на Валери Божинов с 5:4 след изпълнение на дузпи (0:0 в редовното време и продълженията). /БЛИЦ