Интер победи Сампдория с 3:0 у дома в среща от 12-ия кръг на италианската Серия "А".

Мачът започна с натиск от страна на Интер. Така се стигна до 21-ата минута, когато след изпълнение на корнер от страна на Хакан Чалханоглу, Стефан де Фрай се извиси над всички и засече топката във вратата на Сампдория.

Федерико Димарко отправи прецизен изстрел в 31-ата минута, но топката се отби от левия страничен стълб на вратата.

Алесандро Бастони комбинира с Николо Барела в 44-ата минута. Халфът овладя и стреля от границата на наказателното поле, за да удвои аванса за Интер.

Димарко подаде за Лаутаро Мартинес в наказателното поле. Нападателят стреля, но топката премина покрай десния страничен стълб.

След центриране от пряк свободен удар в 60-ата минута Милан Шкриниар стреля с глава, но не успя да намери очертанията на вратата.

Хоакин Кореа напредна с дрибъл в 73-ата минута, освободи си пространство и шутира, не оставяйки никакви шансове за стража на гостите Емил Аудеро – 3:0 в полза на Интер.

Победата е четвърта поредна в шампионата за миландския гранд, който е на пета позиция с 24 точки, докато Сампдория е сред изпадащите с 6.

Междувременно българският национал Никола Илиев се разписа в трети пореден мач за примаверата на Интер, като този път го направи при ремито 2:2 като домакин на Фрозиноне в италианското първенство до 19 години.