Лаутаро Мартинес подписа нов договор с Интер. Капитанът на “нерадзурите” се обвързва с клуба за пет години до лятото на 2029 г., когато ще бъде на 31. Аржентинският нападател ще получава около 9 милиона евро на сезон. Предишният контракт на Мартинес, който изведе Интер до титлата в Италия миналия сезон, беше до 2026 г.

Лаутаро пристигна в клуба през 2018 г. От тогава той има 129 гола за “нерадзурите” във всички турнири. Според статистиката, нападателят бележи веднъж на два мача в Серия А, където има 103 попадения в 206 двубоя.



Това лято Мартинес спечели Копа Америка с Аржентина. Той стана голмайстор на турнира и отбеляза победното попадение на финала срещу Колумбия. Поради участието му там той се присъедини късно към подготовката на тима и не е участвал в контролите. Нападателят започна тренировки преди няколко дни, но се очаква да бъде на линия за старта на сезона в Серия А, който за Интер е в събота срещу Дженоа.

“Подновяването на договора означава много за мен. Горд съм и благодарен. Искам да благодаря на ръководството и клуба. След шест години тук това означава много за мен и семейството ми. Много съм щастлив и нямам търпение да продължа да се боря за нови победи. Израснах много на терена и извън него. Това, че станах баща, ме накара да порасна. Семейството ми да бъде близо до мен е толкова важно”, сподели Лаутаро.

 



“Работя всеки ден, за да продължа да се развивам. Отбелязването на толкова много голове ме прави щастлив, но искам да вкарам още много с този екип. Спечелихме много през годините и заслужихме втората звезда, което ме прави горд, тъй като пишем историята на клуба. Искам да благодаря на всичките ни феновете, защото те винаги са ме подкрепяли”, допълни той.