Интер постигна категоричен успех с 4:0 над Аталанта на „Джузепе Меаца“ в мач от третия кръг на Серия А. Шампионът на Италия заема първото място във временното класиране с актив от 7 точки, докато бергамаските са 11-и с 3.

Отборът на Симоне Индзаги излезе напред в резултата след едва три минути игра, когато Берат Джимсити си вкара автогол в опита си да пресече подаване от играч на домакините. В осмата минута Хакан Чалханоглу уцели греда с удар от пряк свободен удар.

В 10-ата минута падна и втори гол за Интер. Бенжамен Павар намери Николо Барела, който нанесе страхотен удар от границата на наказателното поле към горния ляв ъгъл и не остави никакви шансове на Марко Карнезеки – 2:0.

„Нерадзурите“ продължиха да натискат и след пропуски на Давиде Дзапакоста и Матео Ратеги в 15-ата минута се стигна до удар от близка дистанция на Маркюз Тюрам в 27-ата, който срещна десния страничен стълб на вратата на Аталанта.

Второто полувреме също започна с попадение за Интер. В 47-ата минута Тюрам се озова на точното място в точното време, за да овладее отбита топка и да я прати в левия ъгъл за 3:0. Девет минути след това французинът покачи на 4:0 с шут в долния ляв ъгъл.

В 82-рата минута Федерико Димарко отбеляза и пети гол за Интер, който обаче не бе признат заради засада. До края на мача домакините имаха още няколко положения за гол, но не успяха да ги реализират и в крайна сметка спечелиха с 4:0.