Интер прекъсна серията на Рома от 8 поредни победи, след като направи 1:1 на "Олимпико" в среща от 30-ия кръг на Серия "А". Римляните могат да съжаляват повече за загубените точки, но вратаря на гостите Ханданович направи чудеса на вратата и спаси отбора си от разгром. Домакините обаче запазиха аванса си пред миланци и остават на трета позиция.

„Вълците” започнаха по-уверено и натикаха противника в неговата половина, редейки положения пред вратата им.

"Нерадзурите" се разиграха след 20-ата минута и притиснаха домакините.

След 30-ата минута Рома отне взе инициативата, а гостите започнаха да играят на ръба на позволеното, което нервира столичани.

Гол на Мохамед Салах бе отменен в 35-ата минута. Миралем Пиянич го намери в наказателното поле, а египтянинът преодоля Самир Ханданович по изключително техничен начин, но се оказа, че е бил зад защитата.

Ханданович се намеси решително и в 41-ата минута, когато със страхотен рефлекс изби воле на останалия очи в очи с него Стефан Ел Шарауи.

С началото на второто полувреме домакините отново изпробваха рефлексите на Ханданович.

Рома започна по-силно, но в 53-ата минута Интер нанесе своя удар. След като не се получи поредното постепенно нападение на домакините, Иван Перишич бе намерен по левия фланг, проби в наказателното поле и с диагонален изстрел към левия ъгъл на Войчех Счезни направи 0:1.

В 68-ата минута вратарят на гостите отново спаси вратата си след опасен удар с глава на Един Джеко. Минута по-късно играчът на Рома бе изведен великолепно от Салах, но ударът му мина високо над вратата.

В 82-ата минута след страхотен хаос в наказателното поле, Нагатомо от Интер изчисти от голлинията, след като Данило Д’Амброзио стреля с глава.

В 84-ата минута Раджа Наинголан вдигна на крака на трибуните. Той се възползва от неуспешен изстрел на Един Джеко. Той трудно стигна до топката и между двама противникови защитници и направи безпомощен словенския вратар, забивайки в левия му ъгъл.

Домакините продължиха натиска си до края на мача, но не успяха да достигнат до победно попадение.

Рома е трети в класирането с 60 точки. Интер временно се изкачи на 4-а позиция с 55.

 Резултати, програма и класиране в Италия - ТУК !!!