Шампионът Интер победи Фиорентина като гост с 2:1 в отложен мач от италианската Серия "А". "Нерадзурите" успяха да открият резултата още в 6-а минута, когато Самуел Ето'о бе намерен добре отдясно, стреля и след рикошет в крак на защитник топката влетя в мрежата на Фиорентина за 1:0 в полза на Интер. До края на полувремето обаче "виолетовите" имаха тотално превъзходство и заслужено стигнаха до равенството в 33-а минута. Мануел Паскуал центрира към Алберто Джилардино, който обаче не успя да засече и подаването се превърна в голов удар, след като вратарят нямаше добра видимост и не можа да се намеси – 1:1. До края на първата част Сантана, Ляич и Джилардино пропуснаха много добри възможности да изведат Фиорентина напред в резултата.

След почивката двубоят стана двуостър, а Интер подобри играта си и в 62-а минута Джампаоло Пацини отблизо засече остро центриране по земя за 2:1 в полза на Интер. Попадението уби устрема в играта на домакините и до края на срещата "нерадзурите" умело контролираха събитията на терена.

След успеха си Интер се изкачи на трето място във временното класиране и вече е на пет точки от лидера Милан, докато Фиорентина е на десета позиция. /БЛИЦ