Английският журналист на The Telegraph Джим Уайт направи интересно предложение към футболните федерации на Шотландия и Уелс преди битките за Мондиала в Катар. Той пожела двете страни да се откажат от баражите си с Украйна, първият сигурен, а другият вероятен, за да направят жест към воюващата страна, допускайки я на Световното по футбол.

"Ако Шотландия и Уелс сторят това, то те ще заслужат огромно уважение и благодарност от останалия свят", пише Уайт в английското издание.

"Това ще бъде най-мъдрото решение на тези два отбора. Това решение ще има още по-голямо значение, а няма да е просто една добродетел. Това ще бъде правилно и съдържателно заявление за поддръжката на страната", добавя журналистът.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Ако Уелс и Шотландия се откажат от участие, то това ще бъде едно от най-впечатляващите решения в историята на спорта. Да пожертваш целите и амбициите си заради друг...Това ще е достойно за уважение. Повече от това да отидеш на първенството и да не успееш да излезеш от групите", коментира още Уайт.

Припомняме, че баражът Шотландия - Украйна беше отложен за лятото, заради военните действия в страната. Победителят от мача трябва да срещне Уелс в битка за едно място на Мондиала в Катар в края на годината.

  ОЩЕ ПО ТЕМАТА: СПОРТЪТ И ВОЙНАТА В УКРАЙНА