Интригата за второто място в Бундеслигата се завърза, след като Борусия (Дортмунд) направи хикс с Фрайбург, РБ Лайпциг завърши наравно с Хамбургер, а Шалке победи Щутгарт. 

Срещата в Дортмунд започна по прекрасен начин за домакините, които откриха резултата още в 9-ата минута с гол на Шинджи Кагава, но 11 минути по-късно Фрайбург съумя да изравни след гол на Нилс Петерсен. Въпреки че Борусия играеше по-добре през по-голямата част от двубоя, гостите успяха да поведат в резултата след втори гол на Нилс Петерсен, който се разписа за 1:2 в 68-ата минута, а в добавеното време на срещата "жълто-черните" се спасиха от загуба с гол на Толян, който оформи крайното 2:2.

В друг от двубоите РБ Лайпциг записа равенство 1:1 с Хамбургер. Домакините от Лайпциг поведоха след хубав гол на Брума, но Хамбургер успя да изравни в 29-ата минута чрез Филип Костич, като до края на двубоя други попадения не паднаха.

Шалке 04 пък успя да се възползва от грешките на Дортмунд и Лайпциг, след като успя да победи като гост с 2:0 тима на Щутгарт. "Сините" от Гелзенкирхен решиха двубоя още до 20-ата минута след голове на Налдо в 14-ата минута и Амине Харит в 19-ата. 

След тези резултати Шалке 04 остава на второ място с 34 точки, РБ Лайпциг е 4-и с 32, а Борусия заема 5-ото място с 31 пункта в актива си.
РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА