Ипсуич победи у дома Арсенал с 1:0 в първа среща от 1/2-финалите на турнира Карлинг Къп. Гостите от Лондон бяха по-активни през целия мач, но така и не можаха да материализират териториалното превъзходство. Противно на очакванията "трактористите” успяха да стигнат ди победата след гол от засада на унгареца Тамаш Пришкин след почивката.

С първия съдийски сигнал гостите от Лондон взеха инициативата. В 8-ата минута след центриране отдясно топката достигна до Андрей Аршавин, който стреля от малък ъгъл, но неточно покрай вратата. В 20-ата минута Марк Кенеди от домакините стреля силно от около 30 метра, но ударът му премина висока над вратата, пазена от Войчех Счесни. Две минути преди края на първата част домакините от Ипсуич изненадващо стигнаха до гол, след като Тамаш Пришкин прати топката във вратата на Шчесни, но попадението бе отменено заради засада.

След почивката в 59-ата минута бранителят на Арсенал Емануел Ебуе допусна грешка в отбрана и притичалият Тамаш Пришкин му отне топката, но последвалия удар на унгареца не успя да затрудни по никакъв начин Шчесни. Три минути по-късно Пришкин отново успя да се измъкне от опеката на бранителите на Арсенал и излезе очи в очи с Шчесни, но в последния момент топката бе избита от защитник в корнер. В 79-ата минута намиращият се поне на метър в засада Тамаш Пришкин отново изкочи сам срещу Шчесни и прати топката покрай него за 1:0, а съдията не отмени гола. До края на мача не се случи нищо интересно и така "трактористите" ще пътуват за реванша в Лондон с гол преднина.  Вторият полуфинален двубой е на 25 януари. /БЛИЦ