Бетис победи у дома Гранада с минималното 1:0 в мач от 20-ия кръг на Ла Лига. Единственото попадение в срещата бе дело на Иско четвърт час преди изтичането на редовното време. Малко след него ключова намеса на ВАР запази резултата непроменен. Попадение на Матиас Аресо беше отменено заради засада.

Най-чистото положение през първата част беше на сметката на Бетис. В средата на полувремето Асане Диаго беше изпуснат от защитата на гостите. Той засече центриране в наказателното поле, но Аугусто Батая успя да спаси.

През втората част в 58-ата минута стражът на гостите отново се отчете с перфектна намеса. Той отрази удар на Уилиам Жозе от границата на наказателното поле. Така се стигна до 76-ата минута, когато Бетис излезе напред в резултата. Иско овладя в наказателното поле и моментално прати топката в мрежата за 1:0. Пет минути по-късно Гранада отвърна на удара. Матиас Аресо реализира, но радостта му беше помрачена от системата ВАР. Оказа се, че има засада и попадението не беше зачетено. До края Бетис удържа минималния си аванс и се поздрави с трите точки.

С успеха Бетис сложи край на негативната си серия от шест поредни мача без победа във всички турнири и се изкачи до седмото място с актив от 31 точки. Гранада е предпоследен с 11 пункта.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!