Испанската футболна федерация официално обяви, че двубоите от 28-ия кръг в Примера дивисион 32-ия на Сегунда Дивизион ще бъдат играни пред празни трибуни.

Забраната влиза в сила на 13 март за срещата между Реал (Мадрид) и Ейбар на "Сантяго Бернабеу" и ще обхване оставащите срещи от елита, в това число и градското дерби между Севиля и Бетис.

Наредбата е въведена заради нарастващия брой на заразени, както и починали вследствие от разпространението на коронавируса в страната. Мярката може да бъде в сила и за следващите кръгове, ако няма подобрение на ситуацията.

Професионалната футболна лига във Франция пък съобщи, че всички футболни срещи в страната ще се играят без публика до 15 април. Решението е заради разразяващата се с мащабни темпове епидемия с коронавирус.

Преди да се вземе това решение, мачовете между Лион и Реймс и Монпелие и Марсилия трябваше да се играят без фенове, но мярката вече важи за всички срещи в страната.

Спортният министър в страната Роксана Марисанену сподели още вчера, че спортните събития не може да се провеждат пред повече от 1000 човека публика, но това отпада като вариант.