Испания и Гърция ще спорят за титлата на европейското първенство за юноши до 19 години, което се провежда в Естония. “Ла Фурия” е действащ шампион и сега ще има възможност да защити позициите си срещу малко очакван съперник. Любопитно е, че испанците стартираха участието си в турнира в мач именно срещу гърците. Тогава в предварителната група биха с 2:1 с голове на Хесе Родригес и Дерик Оседе. Гърците върнаха едно попадение в 66-ата минута, когато точен беше Димитрис Диамантакос. Българинът Иво Колев пък беше помощник-съдия в тази среща, ръководена от Вадимс Директоренко от Латвия.

В първия полуфинал Гърция сензационно отстрани фаворита Англия след успех с 2:1. Бугаидис откри за южните ни съседи в 38-ата минута, но Афобе изравни в 56-ата. Редовното време приключи при този резултат. В продълженията по-здрави излязоха нервите на гърците и в 108-ата минута Ликоянис вкара скъпоценния гол за 2:1. Постижението на “елините” е равносилно на подвиг, след като те играха близо 75 минути с 10 души след изгонването на Капино. Техният вратар пък спаси дузпа, изпълнена от Хол.

В другия полуфинал Испания трябваше да премине през рулетката на дузпите, за да ликува над Франция. Юмтити (26) откри за “петлите”, Делофе (61) изравни, а Пако Алкасер (78) даде преднина на испанците. Драмата стана пълна, когато в добавеното време Юмтити с втория си гол в мача се разписа за 3:3. В продълженията Делофе в 112-ата минута вкара за 3:2, но Погба в 117-ата фиксира крайното 3:3.
При дузпите испанците биха с 4:2.