ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Испания спечели минимално с 1:0 при визитата си на Норвегия в квалификация от група А и се класира за Евро 2024 в Германия. Победното попадение бе на Гави (49) малко след почивката, а с успеха иберийците гарантираха и на Шотландия участие на Европейското първенство догодина. 

В 20-ата минута Алваро Мората добута топката отблизо в опразнената врата на Ориан Ниланд, но попадението не бе зачетено след преглед с ВАР заради засада на исппанския нападател. Осем минути след това Дани Карвахал стреля от движение, но топката мина покрай страничния стълб. 

В 41-ата минута Мората засече с глава центриране от свободен удар, но прати топката малко над напречната греда. Малко след това Родри пропусна да даде преднина на Испания, стреляйки от дистанция встрани от вратата. 

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+)

След почивката в 49-ата минута центриране намери Феран Торес, който отправи изстрел към вратата, но топката рикошира в Алваро Мората и стигна до Микел Оярсабал, който също стреля, но ударът му бе блокиран. Топката стигна до Гави, който я прати във вратата за 0:1. След дълго преглеждане с ВАР попадението бе потвърдено. 

В 63-ата минута топката стигна до Йодегор почти на границата на наказателното поле, но капитанът на норвежците стреля много неточно. Две минути след това скандинавците отправиха първия точен удар към вратата на Унай Симон чрез Антонио Муса, но той не затрудни испанския страж. В 73-ата минута Алфонсо Педраса стреля от границата на наказателното поле, но на Ниланд не му се наложи да се намесва. Десет минути след това Сьорлот центрира към Холанд, но Унай Симон се справи с удара на голмайстора на Манчестър Сити. 

След успеха си Испания оглави групата с 15 точки и по-добра голова разлика от Шотландия. "Гайдарите" също имат 15 точки, а норвежците са трети с 10 пункта.

Група А

Грузия – Кипър 4:0
1:0 Отар Китейшвили 46', 2:0 Хвича Кварацхелия 58', 3:0 Леван Шенгелия 82', 4:0 Георгес Микаутадзе (дузпа) 90+5'

21:45 часа, Норвегия – Испания 0:1
0:1 Гави 49'