Беларус не успя да се противопостави на световния и европейски шампион Испани и загуби от него на свой терен с разгромното 0:4 в световна квалификация от Група “I” на зона Европа.

В герой за „Ла Фурия” се превърна нападателят на Барселона Педро Родригес, който реализира хеттрик, а освен това записа и асистенция на сметката си. Още в 12-ата минута Педро подаде на своя съотборник в Барса Жорди Алба и левият бранител се разписа за 0:1. В 21-ата минута халфът на Манчестър Сити Давид Силва пък асистира за първия гол на Педро в мача за 0:2. До края на полувремето нямаше нови голове.

След почивката иберийците продължиха да държат инициативата и в 69-ата минута Шави даде страхотен пас към Педро, който бе точен за класическото 0:3. Три минути по-късно Фабрегас пък изведе на страхотна позиция Педро, който оформи своя хеттрик и крайното 0:4.

С успеха си Испания събира вече 6 точки от 2 мача и оглавява временното класиране на групата, докато Беларус остава на последната позиция без актив. В друг мач от тази група Финландия и Грузия завършиха 1:1 в Хелзинки по-рано днес.

ГРУПА "I"
Беларус – Испания 0:4
0:1 Жорди Алба (12), 0:2 Педро (21), 0:3 Педро (69), 0:4 Педро (72)

Финландия - Грузия
1:1
0:1 Гурам Кашиа (56), 1:1 Каспер Хемелейнен (63)