Испания разби у дома аутсайдера Фарьорски острови с 4:0 и записа шеста поредна победа в група F на квалификациите за Евро 2020, правейки поредна важна крачка към класирането си за шампионата на Стария континент.

„Ла Фурия“ очаквано имаше тотално превъзходство на стадион „Ел Милиньон“ в Хихон и Родриго (13. 50) вкара две попадения след асистенции на Микел Оярсабал и Тиаго Алкантара, за да успокои домакините. В самия край Пако Алкасер (89, 90+2) също се разписа на два пъти, за да оформи крайния резултат, а Тиаго Алкантара записа още една асистенция на сметката си.

По същото време Швеция и Норвегия завършиха 1:1 в скандинавския сблъсък от групата. Това е четвърти поредно равенство межди отборите на двете страни в официални срещи, след като през март те завършиха 3:3 в първия си мач от тази група на норвежка земя. Този път Стефан Йохансен (45) изведе норвежците напред в резултата след пас на Мартин Йодегаард, а след почивката Емил Форсберг (60) възстанови паритета след подаване на Албин Екдал. До края на мача домакините натиснаха, но не успяха да стигнат до пълен обрат.

След тези резултати Испания е убедително на върха с пълен актив от 18 точки и вече 7 аванса пред Швеция. Трети са румънците с 10 точки, а норвежците заемат четвърта позиция с 9. Фарьорските острови са на дъното без нито една спечелена точка, а пред тях е Малта с 3 точки.