Президентът на Професионалната футболна лига на Испания Хавиер Тебас се заяде с Барселона.
През миналия сезон каталунците не изиграха нито един мач от Примера дивисион в новите часове – по обед. „Аз лично не харесвам тази идея. Харесвам традициите във футбола, а традицията на „Ноу Камп“ е да се играе следобед или вечер. Естествено, ще се съобразим с правилата“, обяви президентът на клуба Сандро Росел.


Тебас обаче бе категоричен, че докато в миналото Барса се е разминала с обедните срещи, сега няма да има прошка. Мачове в 12,00 часа ще има, независимо дали Барселона ги харесва или не. Съвпадение е, че не им се е падал обеден мач миналия сезон. Повече няма да има привилегировани клубове“, заяви Тебас в радио предаване.

Девет клуба, които сключиха договор за телевизионни права с “Canal+” и “Mediapro”, ще заседават заедно, за да вземат решение как да подходят в ситуацията. Има вероятност клубовете да се договорят за стачка и първият кръг на Примера дивисион, който е насрочен за периода 18-20 август, да бъде отложен. Срещите от кръга са с начални часове 22:00 или 00:00 часа българско време. Най-засегнат е носителят на трофея в Лига Европа Атлетико (Мадрид), който трябва да играе мач от Примера дивисион в понеделник вечер, четири дни преди двубоя си с Челси за Суперкупата на Европа. “Те казват, че с този начален час 00:00 футболистите няма да се потят толкова, но ние не сме глупави. Те си играят с нас от години насам. Преди трябваше да играем, за да могат китайците да гледат мачовете ни, а сега срещите не могат да се гледат в Китай”, заяви президентът на “дюшекчиите” Енрике Серезо.