Идния понеделник на официална церемония в Цюрих ще бъде връчена „Златната топка” за най-добър футболист в света за 2013 година. Фаворитите за признанието са Кристиано Роналдо (Реал Мадрид), Франк Рибери (Байерн) и Лионел Меси (Барселона).

Според испанската преса само Роналдо заслужава наградата, а няколко дни преди връчването на приза в рекламата за своя любимец се упражняват и атаки под кръста.

Испанският вестник ABC пише на заглавната си страница за гала вечерта на ФИФА: „Рибери, секс чудовището срещу красивия Роналдо”. С определението „секс чудовище” изданието напомня за аферета на Рибери с проститутката Захия Дехар. Преди известно време тя направи признания, че още като непълнолетна през 2008 година е правила секс с Бензема, а година по-късно и с Рибери срещу заплащане. Двамата френски национали твърдят, че не са знаели за възрастта на момичето.

Самият Рибери не се дразни кой знае колко от писанията на испанската преса и очаква спокойно церемонията по връчването на „Златната топка”. „Щастлив съм, че ще съм там с двама от най-големите играчи. Това е голяма титла. Имам голям шанс. Най-добрата ми година бе 2013”, споделя 30-годишният французин.

Според букмейкърите фаворит за трофея определено е Роналдо, а Рибери ще остане втори, докато четирикратният носител на отличието Меси ще трябва да се задоволи този път с третата позиция. Нито букмейкърите обаче, нито испанските медии връчват наградата…