Невиждана истерия цари в Билбао преди реванша на местния Атлетик срещу Манчестър Юнайтед. Сблъсъкът от 1/8-финалите на Лига Европа стартира в 20:00 часа тази вечер на "Сан Мамес", а баските имат аванс, след като изненадващо победиха с 3:2 при гостуването на "Олд Трафорд". Димитър Бербатов е в групата на "червените дяволи" за важния двубой, но почти сигурно остава на резервната скамейка.

"Катедралата" ще се пръска по шефовете, а билетите не достигнаха за всички желаещи да гледат реванша. Капацитетът на стадиона е 40 000 места, от които 38 хиляди ще бъдат заети от домакините. Агитката от Англия пък ще наброява 2000 човека. Истерията за ценните хартийки беше толкова голяма, че две денонощия младежи спаха на палатки пред касите на "Сан Мамес" с надеждата да се сдобият с билети. В момента се продават единствено на черно, а цената им достига 800 евро.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън е оптимист преди реванша и сподели очакванията си, че тимът му има шанс да продължи в Лига Европа, въпреки загубата с 2:3 в първия двубой.

"Очаквам добър резултат. Имаме нагласата за обрат. Можем да го сътворим, ако притежаваме топката. Пристигнахме в Билбао, за да спечелим и да продължим напред", коментира Сър Алекс.

"Знаем, че не можем да си позволим да допускаме голове. Нужно е обаче да мислим и за атаката. Знаем, че двубоят е сложен срещу силен съперник, какъвто несъмнено е Атлетик. Видяхме го на "Олд Трафорд". Те се представиха изключително, енергията им беше невероятна. Ние обаче сме в добра форма и имаме сили да обърнем развоя", каза още шотландецът.

"Атлетик имаше мотивация в гостуването, но ще издържат ли само седмица по-късно още 90 минути. Трябва да видим това. Винаги съм казвал, че като се стигне този етап на сезона, се очаква само да побеждаваме. И аз го искам, както и момчетата", добави Сър Алекс.