Халфът на Борнемут Хари Артър е бил истинският герой в състава на „черешките“ при победата с 2:1 над Манчестър Юнайтед в събота. Мениджърът на тима Еди Хоу призна, че 25-годишният ирландец сам е изразил желание да играе, въпреки че през тази седмица е бил сполетян от лична трагедия. Неговата дъщеря почина при раждането си.

Артър беше титуляр за Борнемут, а в 84-ата минута получи жълт картон и беше на път да се разплаче. Само две минути след това халфът беше заменен и получи прегръдка от мениджъра на тима след края на мача.

41.jpg„Това беше една емоционална седмица за Хари. Той показа истинско величие в тези тежки дни. Сам пожела да играе в мача и се представи наистина невероятно, въпреки че вътрешно беше изпълнен със съвсем различни от футбола емоции. Нямам думи да опиша благодарността си към него“, заяви Еди Хоу.

„Хари Артър успя да сдържи емоциите си на терена. Искам да подчертая, че за това помогна и поведението на съотборниците му. След края на мача имаше емоционални сцени в съблекалнята. Много съм горд с Хари. Наясно съм, че тази болка няма да отмине и ще трябва да се грижим за него. Всички съчувстваме на семейството му“, допълни мениджърът на Борнемут.

„Хората може да се справят в тежките моменти по друг начин, но за мен беше по-лесно да играя и да опитам да направя щастливи всички мои близки. Чувствах, че като концентрацията върху изявите ми на терена ще ме облекчи психически. Преди мача казах, че единствената причина да поискам да играя е желанието да посветя изявите си на терена всички членове на семейството ми, които са тук и на тези, които ги няма“, призна Хари Артър след мача.

Както е известно, Борнемут надви Манчестър Юнайтед с победен гол на Джошуа Кинг в 54-ата минута. Преди това в 24-ата минута Маруан Фелаини изравни резултата, след като Джуниър Станислас беше дал аванс на „черешките“ още във втората минута с гол директно от корнер.

42.jpg