Уест Хям и Арсенал направиха зрелищно равенство в 3:3 в лондонски сблъсък от 33 кръг на Висшата лига, който беше истинско олицетворение за определението дерби. Зрителите на последното гостуване на „артилеристите“ на „Ъптън Парк“ станаха свидетели на драматичен развой на резултата, хеттрик и две отменени попадения.

Гол на Мануел Лансини за „чуковете“ в началото на мача не беше зачетен заради несъщестуваща засада. Малко по-късно Арсенал откри резултата в 18-ата минута, когато Месут Йозил се разписа след хубав извеждащ пас на Алекс Иуоби.

В 35-ата нигерийският национал асистира и за попадението на Алексис Санчес, с което „артилеристите“ взеха аванс от два гола. Тимът на Арсен Венгер обаче изтърва аванса си в края на първото полувреме.

В 44-ата минута Анди Керъл върна едно попадение, след като беше точен с глава след центриране на Кресуел. Във втората минута на добавеното време Керъл изравни, след като овладя топката в наказателното поле на гостите.

В началото на второто полувреме втори гол на Уест Хям беше отменен. Този път топката в мрежата прати Дмитри Пайе, а попадението беше отменено заради нарушение на Анди Керъл срещу Лоран Кошчелни.

Уест Хям все пак стигна до трети гол. В 52-ата минута Керъл отново беше точен с глава, а този път центрирането беше на Михаил Антонио. Лоран Кошчелни изравни в 70-ата минута с удар от границата на вратарското поле след пас на Дани Уелбек.

Така Арсенал остава на трето място с 59 точки, на десет зад лидера Лестър и на три зад втория Тотнъм. „Артилеристите“ обаче имат един мач по-малко. Уест Хям остана шести с 52 точки, на една зад Манчестър Юнайтед и на две зад Манчестър Сити.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!