Италианските национали Сандро Тонали и Николо Фаджоли ще си признаят прегрешенията по скандала със залози в незаконни сайтове, за да избегнат сериозните наказания, които ги очакват.

Адвокатите на Тонали са го посъветвали да не крие нищо от разследващите, за да може санкцията му да бъде съкратена наполовина, съобщава „Гадзета дело спорт“. 23-годишният халф на Нюкасъл може да бъде лишен от състезателни права за минимум три години, ако се докаже вината му. Наказанието може да бъде увеличено до пет, ако проверката срещу най-скъпия италиански футболист покаже, че е залагал на мачове на Милан, докато играеше за „росонерите“.

Най-популярното италианско спортно издание допълва, че Николо Фаджоли е започнал да съдейства на следствието. 22-годишният халф на Ювентус не е заплашен от петгодишно спиране на състезателни права, тъй като доказано не е залагал на срещи на „Старата госпожа“. Той може да бъде наказан за три години, но заради оказаната помощ на разследването санкцията ще бъде намалена с 50%.

Както е известно, разследвани във връзка със скандала са още известни футболисти в италианския футбол. Това са Никола Дзаниоло, Никола Залевски и Леонардо Бонучи.