Италия и актуалният световен шампион Германия завършиха 0:0 в приятелски мач, който се игра на стадион „Джузепе Меаца” в Милано. Това бе 12-о равенство в историята (8 успеха за Бундестима и 15 за „адзурите”) между двата тима, които имат по четири световни титли и играха за трети път тази година. В края на март Бундестимът срази „скуадра адзура” с 4:1 в Мюнхен, а на Евро 2016 във Франция възпитаниците на Йоахим Льов елиминираха драматично италианците след дузпи в 1/4-финален сблъсък, завършил 1:1 в редовното време и продълженията. Джанлуиджи Буфон записа 167-и мач с екипа на Италия и изравни рекорда на испанския си колега Икер Касияс и латвиеца Виталийс Астафиевс за най-много срещи с екипа на европейски национален отбор.

През първата част съперниците предложиха редица интересни положения пред двете врати, но Джанлуджи Буфон и Бернд Лено не допуснаха попадения. Пропуски за домакините направиха Белоти, Ругани и Имобиле, а за гостите не успяха да се разпишат Леон Горецка и Илкай Гюндоган, които също имаха чудесни възможности.

В началото на второто полувреме Белоти отправи мощен шут, но извън очертанията на вратата. В 55-ата минута той падна в наказателното поле на гостите, но не получи дузпа. В средата полувремето влезлият като резерва Кевин Фоланд засече центриране отдясно и прати топката в мрежата на Италия, но голът бе отменен заради засада.

В 70-ата минута Бернардески шутира опасно, но Бернд Лено улови топката, а в ответната атака нов попуск за гостите направи Фоланд. В 82-ата минута Белоти можеше да се разпише, но след удара му топката срещна лявата греда. В добавеното време Хьоведес стреля с глава при изпълнение на корнер, но не намери очертанията на вратата.

Италия - Германия 0:0
 
Италия: Буфон (46 - Донарума), Бонучи, Романьоли (46 - Астори), Ругани, Дзапакоста, Де Роси, Пароло, Дармиан, Едер (68 - Бернардески), Белоти (88 - Сансоне), Иммобиле (89 - Дзадза)

Германия: Лено, Мустафи, Хумелс (46 - Та), Хьоведес, Кимих, Руди, Вайгъл (70 - Гьотце), Герхардт, Гюндоган, Горецка (60 - Гнабри), Мюлер (60 - Фоланд)