Европейският шампион Италия разби у дома Литва с 5:0 в световна квалификация от група С, в която е и България. Мойс Кийн (11, 29) на два пъти, Джакомо Распадори (24) и Джовани ди Лоренцо (54) и бяха точни за "скуадра адзура", а в 14-ата минута Едагарас Уткус си вкара автогол. Това беше 37-и пореден мач без загуба за водения от Роберто Манчини тим. За първи път в историята си "скуадра адзура" вкара 4 гола до 30-ата минута в официален мач.

Италианците поведоха още в 11-ата минута, когато след груба грешка на Литва Мойс Кийн прати топката в мрежата за 1:0 от близка дистанция. Три минути след това Едгарас Уткус удвои аванса на домакините, реализирайки си автогол. 

В 24-ата минута Джакомо Распадори вкара хубаво попадение за 3:0, а пет минути по-късно Мойс Кийн се разписа за втори път в мача за 4:0. 

"Скуадра адзура" започна и втората част на високо темпо, реализирайки пети гол в 54-ата минута, когато Джовани ди Лоренцо се разписа с удар от границата на наказателното поле за 5:0. До края на мача домакините намалиха оборотите и повече попадения нямаше.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

В друг мач от нашата група Северна Ирландия и Швейцария завършиха 0:0 и поделиха по точка в Белфаст. Системата ВАР се намеси решително няколко пъти. Първо в 25-ата минута беше проверено дали Майкъл Смит трябва да бъде изгонен, но в крайна сметка футболистът на домакините получи само жълт картон. Седем минути по-късно Смит извърши нарушение в наказателното поле, а ВАР помогна на съдията да отсъди дузпа. Харис Сеферович обаче пропусна от бялата точка, след като ударът му бе отразен от Бейли Пийкок-Барел.

След тези резултати "скуадра адзура" събра 14 точки и запази първата си позиция. Швейцария има 8 точки на второто място, а с по 5 са Северна Ирландия и България. Литва е на дъното без нито една спечелена точка.

Нашата група от квалификациите за Мондиал 2022