Българският треньор на Мамелоди Съндаунс Христо Стоичков се присъедини към колегите са клубовете в ЮАР и се противопостави на националния селекционер на “Бафана Бафана” Карлос Алберто Парейра, който през 1994 г. изведе Бразилия до първа световна титла след 24-годишна пауза.

Камата останал разочарован от физическото състояние на своите играчи, които бяха на лагер с националния отбор в Дърбан. Стоичков заплаши да не пуска своите състезатели на сборовете на “Бафана Бафана”, ако не става дума за официални дати на ФИФА.

“Знам, че върху Парейра има огромно напрежение и той трябва да направи ЮАР един най-добрите отбори на световното първенство. Моите играчи обаче няма да ходят на лагер на националния отбор, ако датата не е една от официалните в календара на ФИФА. Има твърде много мачове и малко разбиране към треньорите, клубовете и самите играчи”, заяви Стоичков, който вчера стана на 44 години.

По този начин носителят на “Златната топка” за 1994 г. се присъедини към колегите си, които са клубни треньори в ЮАР. Срещу методите на Парейра и лагерите на националния отбор вече се изказаха наставникът на Аякс (Кейптаун) Фопе де Хаан, Рууд Крол, който начело на Орландо Пайрътс, Райнер Цобел (Морока Суолоус) и Гевин Хънт (Суперспорт Юнайтед)./БЛИЦ