Българският национал Иван Иванов е много щастлив и доволен от дебюта си в групите на Шампионската лига. Бранителят сподели, че е горд от успеха с 2:1 на Базел над Челси при гостуването снощи на "Стамфорд Бридж".

„Всички в отбора са доволни, направихме и днес тренировка, настроението е приповдигнато – заради тази победа срещу фаворита в нашата група. В клубно отношение това е много сладка победа в кариерата ми. В този турнир няма случайни отбори. Да дебютираш срещу Челси е страхотно. Пожелавам го на всички български футболисти. Дай Боже, да има и български отбор в групите на Шампионската лига“, сподели в ефира на "Гонг" защитникът Иван Иванов.

„Напрежение не - нямаше, може и прехвалено да звучи, за моите години съм изиграл доста мачове. Напрежение нямаше, имаше тръпка и желание. Исках като първи мач да имам успешен дебют. И моите съотборници ми помогнаха да се чувствам комфортно на стадиона. Ние - българите си имаме самочувствие, просто при нас липсва тактическата дисциплина и организация. В България самото първенство... но като цяло, за водещите отбори е лошо, защото играят с по-слаби тимове, а след това в Европа не могат да издържат физически. Най-важно е тактическа дисциплина и себераздаването“, продължи Русия.

„Най-важното е да се трудиш, да бъдеш уверен в себе си и да бъдеш здраво стъпил на земята, дори и да имаш слаб период. Трябва да знаеш какви качества притежаваш. Щом са те взели в даден отбор, значи си добър“, добави Иван Иванов.

„Още на загрявката видях български фенове на стадиона, но те бяха в агитката на Челси. След мача имаше един човек с български флаг, провеси се и започна да го развява, а аз го помолих да ми го даде. Той веднага се съгласи. Много се гордея, че съм българин и се надявам повече спортисти да радват нашия народ“, заяви още защитникът.

„Ако можех да заменя този успех срещу Челси, за успех в баража и класиране на Световното в Бразилия, бих го направил“, категоричен бе Иван Иванов.