ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Базел се класира за 1/16-финалите в турнира за Купата на Швейцария благодарение на българския национал Иван Иванов. Именно Русия се превърна в герой за гостите, вкарвайки победното попадение за минималния успех с 1:0 срещу Олд Бойс. Иванов се разписа в продълженията, след като в редовното време не падна гол.

В 95-ата минута българският защитник се възползва от центриране от ъглов удар на Делгадо и реализира така ценното за Базел попадение, което класира тима напред в турнира.

Както е известно, в сряда Базел гостува на Лудогорец в София. Първият сблъсък от спора за влизане в групите на Шампионската лига е от 21:45 часа на Националния стадион "Васил Левски".

В мача за Купата на Швейцария с Олд Бойс Базел не беше воден от треньора си Мурат Якин, който по същото време беше на "Лаута", за да разузнава играта на Лудогорец. Разградчани надделяха с 1:0 срещу Локомотив (Пловдив) с попадение на Мишел Платини.

За Иван Иванов пък гостуването на Олд Бойс бе втората му среща с екипа на Базел след трансфера му от Партизан. Попадението е първо за българина с екипа на шампиона на Швейцария.