ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Сагата около Иван Иванов изглежда приключи и той поема към Базел. Според медиите в Сърбия българският национал е присъствал на тренировката на Партизан в събота, но само, за да се сбогува със съотборниците си, а след обяд е хванала полет за Швейцария.

Защитникът трябва да подпише договор с Базел и през следващата седмица се очаква да бъде представен като ново попълнение. За закупуването на българина швейцарският шампион ще плати на "гробарите" 1,6 милиона евро.

Иванов пристига в Базел като заместник на австриеца Александър Драгович, който ще премине в Динамо (Киев) за внушителната сума от 11 милиона евро.

Офертата от Украйна е накарала шефовете на швейцарците да форсират преговорите за Русия, който преди няколко дни отказа да играе за Партизан в квалификациите на Шампионската лига, за да може да участва в турнира с новия си отбор. Базел ще започне участието си в най-силния европейски клубен турнир от третия квалификационен кръг, където ще чака победителя от двубоя между Дьор (Унгария) и Макаби (Тел Авив, Израел).

За малко повече от 2 години с екипа на Партизан Иван Иванов изигра 59 мача в първенството, в които се разписа 8 пъти. Той има и 18 двубоя в евротурнирите, като миналата есен вкара изключително важния гол срещу Тромсьо, с който Партизан се класира за групите на Лига Европа.