Иван Стоянов е футболистът, който е искан от елитния китайски клуб Тянжин Теда, научи БЛИЦ от достоверни източници. Както по-рано писахме, пресата в Китай съобщи за интерес към български национал и стреляйки в тъмното, посочи три имена – Ивелин Попов, Цветан Генков и Димитър Рангелов.
 
Става въпрос обаче за Иван Стоянов, който е съотборник с Иван Иванов в изпадналия от руския елит Алания (Владикавказ). Холандският треньор на Тянжин Теда – прочутият Ари Хаан, държи на всяка цена да привлече бившото острие на Сливен и ЦСКА. Финансови разминавания обаче са на път да провалят сделката.
 
“Да, има интерес от този клуб”, призна пред БЛИЦ Йордан Лечков, който е личен мениджър на Иван Стоянов.
 
“Китайците предлагат по-ниска заплата на Иван в сравнение с тази, която той получава в Алания. При това положение не виждам как ще се стигне до трансфер. Иван Стоянов и Иван Иванов са доста добре платени в клуба от Владикавказ. Сега след отпадането босовете се опитват да намерят нови отбори на двамата. Не е изключено Иван Стоянов да премине в друг тим, но има време. Предполагам най-късно до края на месеца ще се знае къде ще играе Иван напролет. Говоря само за него, защото съм му мениджър”, уточни вицепрезидентът на БФС.