Иван Иванов и Иван Стоянов вероятно няма да останат в Алания (Владикавказ). Отборът изпадна от руския елит, а босовете обявиха, че ще свият драстично бюджета от следващия сезон. Двамата българи са едни от най-скъпоплатените играчи на тима и почти сигурно ще им бъдат търсени други отбори. Според слуховете даже имало вероятност те да се завърнат в ЦСКА.
 
ЦСКА пък се размина със спечелването на апетитен бонус. Става въпрос за 300 000 евро, които Алания трябваше да плати на “червените”, ако успее да се задържи в руската Висша лига. Именно това гласи една от клаузите по договора за продажба на футболистите Иван Иванов и Иван Стоянов в клуба от Владикавказ.
Алания изпадна, след като в последния кръг от първенството направи 1:1 при гостуването си на Сатурн. Иван Иванов откри резултата, но после домакините изравниха.
 
Шефовете на ЦСКА ще дадат на съд Алания заради последния транш от продажбата на Ивановците през януари тази година. До 31 октомври руснаците трябваше да се издължат, но пари все още не са преведени.
“Вече мина един месец. Чакаме ги до края на тази седмица и ако няма резултат, ще заведем дело. Договорът е железен и няма как да се измъкнат”, отсякоха от “червената” управа пред БЛИЦ.