Треньорът на националния тим на Босна и Херцеговина Ивайло Петев пое вината за загубата с 1:3 от Финландия, след която балканският тим отпадна от сметките за класиране на Мондиала в Катар.

„Искам да се извиня на феновете, които дойдоха днес. Имам голяма въпросителна в главата си. Играхме зле, допуснахме огромни грешки и с лекота позволихме на финландците да вкарат два гола с играч по-малко. Много е жалко, че направихме 3-4 крачки напред и сега изведнъж се връщаме назад. Съжалявам, но не може да направим нищо. Такъв е футболът.

На полувремето казахме да започнем с малко повече самочувствие, да търсим гол. Успяхме да върнем едно попадение, но после направихме глупав фаул и резултатът стана 3:1. Футболът е игра на психика. Може би днес сме прегорели. Жалко, че не показахме нищо“, каза Петев.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Не мога да променя мнението си за нашите играчи заради един лош мач. Не знам защо се случи така. Няма да търсим алиби, всички сме виновни, на първо място аз самият. Не може обаче са сведем глави и да плачем с дни и месеци. Трябва да намерим причини за ситуацията. Чака ни нов мач след три дни“, заяви Петев.