Българският нападател Ивелин Попов игра цял мач за Кубан при равенството 1:1 срещу градския съперник Краснодар в среща от 16-ия кръг на руската Премиер лига. Ремито е историческо, тъй като досега двата тима винаги са се побеждавали и никога не бяха завършвали наравно нито за първенство, нито в турнира за купата на страната.

Цял мач за Краснодар пък записа бившият футболист на „Левски” Жоазиньо, който дори имаше възможност да донесе победата на тима си в самия край, но ударът му бе отразен от вратаря Белен.

Иначе Краснодар поведе в 21-ата минута с гол на уругваеца Маурисио Ернесто Перейра, възползвал се от извеждащо подаване на Сергей Петров.

В 31-ата минута Попов центрира от фаул, а Шандао насочи топката във вратата на Дикан, но попадението беше отмемено заради засада.

Кубан стигна до изравняване след почивката в 58-ата минута, когато румънецът Георге Букур бе точен за 1:1. До края на мача и двата тима имаха своите шансове да стигнат и до успеха, но така и не можаха да го направят.

След историческото първо равенство в това градско дерби Кубан се изкачи на шесто място с 26 точки. Краснодар остава трети с 31 точки, колкото има и втория ЦСКА (Москва). Лидер във временното класиране е Зенит с 38 точки.