Ивелин Попов започна като титуляр за Спартак (Москва) при изключително важната домакинска победа над Зенит с 2:1 в дербито от 23-ия кръг на руската Премиер лига. Българският национал остана на терена до 74-ата минута, когато бе заменен от парагваеца Лоренцо Мелгарехо.

Гостите от Санкт Петербург имаха инициативата в първите минути, но домакините от руската столица бързо изравниха играта. Ивелин Попов беше сред най-активните футболисти на терена и дори бе в основата за първия гол в мача. В 21-ата минута българинът се пребори за топката и постави началото на атаката, завършила с гол на Куинси Промес след подаване с едно докосване на Глушаков. До края на полувремето пропуски за домакините направиха Жано Ананидзе, Ивелин Попов, Куинси Промес и Сердар Ташчъ. В 30-ата минута гостите претендираха за дузпа, след като Смолников центрира, а Дмитрий Комбаров докосна топката с ръка, но съдията Александър Егоров прецени, че няма основания да отсъди наказателен удар.

След почивката Зенит се активизира с влизането на Шатов в игра на мястото на Ернани. За домакините пък се появи в 61-ата минута на мястото на Ананидзе се появи Александър Самедов и руският национал можеше да се разпише при първото си докосване до топката, но вратарят Луньов изби в корнер.

В 66-ата обаче нападателят на гостите Артьом Дзюба изравни след центриране на Кришито. Голмайсторът си помогна с ръка, но това остана незабелязано от съдията. Домакините отново тръгнаха в атака и в 80-ата минута Александър Самедов се разписа след асистенция на Куинси Промес, за да донесе трите точки за тима си.

Така Спартак събра 54 точки и води с 10 пред градския съперник ЦСКА, а Зенит е трети с 43 точки.