ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Хърватската футболна легенда Славен Билич е фаворит за селекционер на Босна и Херцеговина, въпреки че за този пост бе замесено и името на сръбския специалист Младен Кръстаич, който води националния тим на България, а евентуалното негово напускане бе опровергано от БФС.

Легендата на югофутбола Фарук Хаджибегич, наследил Ивайло Петев, напусна поста си след последователните загуби в квалификациите на Евро 2024. Сега се оказа, че нов фаворит за поста е Славен Билич, известен също, че в свободното си време свири в рокгрупа с приятели. И той е бивш защитник, като Кръстаич, 54-годишният хърватин е ръководил Хайдук, младежите и първия отбор на Хърватия, също Локо Москва, Бешикташ, Уест Хя, Ал Итихад, където сега играе Кристиано Роналдо, Уест Бромич и Уотфорд.

"Старши треньорът на националния тим на Босна и Херцеговина няма да изпълнява функциите си в бъдеще", се казва в съобщението за уволнението на Хаджибегич.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Бившият национал на Югославия пое поста през месец януари, а бе водил преди това тима за кратко и през 1999 година.

Босна загуби три от четирите си мача, откакто Хаджибегич е назначен на поста, като отборът загуби от Португалия с 0:3 и с 0:2 в Люксембург като домакин.

65-годишният Хаджибегич е бил селекционер и на Черна гора, както и на редица отбори, като Сошо, Реал Бетис, Троа, Дижон, Бастия и Валансиен.  

Тимът на Босна е на четвърто място в Група J след три загуби от четири мача.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!