Великият български футболист Христо Стоичков отново имаше роля в церемонията за връчване на "Златната топка".

Заедно със сина на своя ментор Йохан Кройф - Жорди, българинът излезе, за да връчи наградата за най-добрия треньор.

На испански език и през сълзи Стоичков говори за Йохан Кройф с огромна признателност. После той обяви и носителя на наградата при мъжете - Карло Анчелоти, който също не бе на церемонията.

"За мен беше много важно да имам такъв треньор, приятел и най-вече футболен баща. Той взе едно малко момче от България, имаше огромното търпение да работи с мен, да ме напътства.

Неговата роля беше огромна. В началото ми беше трудно да разбера неговите идеи, но постепенно разбрах, че те са гениални - най-вече за движението без топка. За мен е огромна чест на бъде тук 30 години, след като спечелих "Златната топка". За Кройф трите спечелени "Златни топки" са най-малкото, което е могъл да постигне", каза Стоичков през сълзи.

Победителка при жените е бившата треньорка на Челси Ема Хейс, която след само 2 месеца начело на САЩ, спечели олимпийските игри. Тя също не присъства на награждаването.

 

 

 

 

 

 

 

Без никаква изненада Айтана Бонмати от Барселона стана носителка на "Златна топка" при жените. Тя спечели приза за втора поредна година, а наградата й бе връчена от актрисата Натали Портман, която е и собственичка на женски футболен клуб в САЩ.