ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Голмайсторът на Манчестър Сити Ерлинг Холанд беше обявен за най-добър футболист в света за 2023 година на 14-ото издание на наградите Globe Soccer Awards, които бяха връчени на бляскава церемония в Дубай.

Норвежецът спечели първия си подобен приз в силната конкуренция на куп други звезди като Кристиано Роналдо, който го оприличи на животно, Мохамед Салах, Джуд Белингам, Бернардо Силва, Лионел Меси, Карим Бензема, Килиан Мбапе, Виктор Осимен и Винисиус Жуниор.

Холанд беше избран чрез комбиниран вот от футболните фенове по цял свят и специално жури от 30 изявени футболни личности като. Норвежкият национал беше с основна роля за историческия първи требъл на Манчестър Сити през миналия сезон, съставен от трофеите в Шампионската лига, Висшата лига и ФА Къп. Към тях той прибави и спечелените Суперкупа на Европа и Световно клубно първенство. През миналия сезон Холанд счупи рекорда за най-много голове в английския елит, отбелязвайки 36 попадения в 35 срещи в дебютния си сезон. В ШЛ той също беше водещ реализатор със своите 12 гола в 11 двубоя. Що се отнася до календарната 2023 година, нападателят заби общо 50 гола, отстъпвайки само на Роналдо и Мбапе в това отношение.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

"Бях най-добрият голмайстор този сезон, представете си щом побеждавам млади животни като Холанд. Гордея се. И скоро ще стана на 39 години! Харесва ми, когато хората отново започват да се съмняват в мен, и аз тогава успявам. Не се засягам от критика“, сподели самият Кристиано Роналдо.

На задължителния въпрос към него кога смята да окачи бутонките на пирона, Роналдо отговори: „В момента, в който почувствам, че съм приключил, ще се пенсионирам… може би след 10 години?!”

Португалецът поздрави Манчестър Сити за успехите през миналата година: „Манчестър Сити направи нещо невероятно. Поздравления за вашия сезон - играчи, треньор. Великолепно. Най-накрая спечелиха Шампионската лига, може би си го заслужиха преди две години. Наслаждавам се да ги гледам как играят“.

По думите му Сити отново е с шанс да победи в Шампионската лига, запитан за отборите, които обича да гледа, той изброи Манчестър Сити, Реал Мадрид, Байерн.

„Чувствам се много щастлив в Ал Насър, това е голяма стъпка. Саудитска Арабия е в процес, ще отнеме много време, но стъпка по стъпка те ще достигнат най-високото ниво. Мисля, че Saudi Pro League ще бъде сред първите три лиги в света“, прогнозира Крис.

Според него Саудитската лига не е по-лоша от френската Лига1: „Саудитската професионална лига е по-конкурентна от Лига 1, мога да го кажа - вече сме по-добри от френското първенство.”

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!