Френският национал и халф на Байерн Франк Рибери бе избран за най-добър играч в Бундеслигата за 2013 година. В гласуването взеха участие капитаните на всички 36 отбора от първите две нива на немския футбол.

30-годишният французин, който спори с Лионел Меси (Барселона) и Кристиано Роналдо (Реал Мадрид) за "Златната топка" за 2013 година, изпревари в класацията полския голмайстор на Борусия (Дортмунд) Роберт Левандовски, който е твърде вероятно да премине в Байерн след края на сезона.

Рибери имаше основен принос за спечелените от Байерн четири трофея през годината до момента. Французинът записа 18 гола и 20 асистенции с екипа на баварците, които спечелиха требъл през миналия сезон – шампиони на Германия, носители на купата на страната и победители в Шампионската лига, а през лятото триумфираха и със Суперкупата на Европа.

Байерн може да прибави и пети трофей за тази година, ако победи мароканския Раджа (Казабланка) във финала на световното клубно първенство, провеждащо се в Мароко. Двубоят е в събота вечер от 21:30 часа българско време.