ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Европейската футболна асоциация УЕФА обяви тримата футболисти, които ще спорят за наградата Играч №1 на УЕФА за сезон 2022/2023 г. Това са Лионел Меси, Ерлинг Холанд и Кевин Де Бройне. 

Тройката е избрана от треньорите на клубовете, участвали в евротурнирите през миналия сезон, треньорите на националните отбори на страните членки на УЕФА, както и група избрани журналисти.

Прави впечатление липсата на звездата на ПСЖ Килиан Мбапе, който бе с основна заслуга за достигането на Франция до финал на Мондиала в Катар.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Победителят ще бъде обявен на 31 август по време на тегленето на груповата фаза на Шампионската лига.

Фаворит за приза е Меси, който спечели световната титла с Аржентина, а на клубно ниво с Пари Сен Жермен стана шампион на Франция. Той изигра общо 47 мача с екипа на парижани, в които вкара 30 гола и направи 21 асистенции във всички турнири.

Ерлинг Халанд счупи редица рекорди в първия си сезон в Манчестър Сити, в който вкара 52 гола и направи 9 асистенции в 53 мача във всички турнири. Норвежецът бе с основна заслуга за историческия требъл, спечелен от „гражданите“ – Шампионска лига, Висша лига и ФА Къп.

Съотборникът му Кевин Де Бройне изигра 49 мача във всички турнири, в които вкара 10 гола и направи 31 асистенции. 
 

Номинираните при треньорите са Хосеп Гуардиола (Манчестър Сити), Симоне Индзаги (Интер Милано) и Лучано Спалети (Наполи).

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!