Изчезването на аржентинския нападател Емилиано Сала предизвика истински шок у всички в уелския Кардиф, където трябваше да заиграе след трансфер от Нант. Именно за тази сделка Сала пътува с частен самолет, но изчезна от радарите и от няколко дни е в неизвестност. 

Случката разтърси всички в Кардиф, като много от играчите работят с психолог заради стреса от новината. Още по-тежко преживява нещата мениджърът на тима Нийл Лорнък. 70-годишната местна легенда говори за първи път след трагедията и обяви, че има намерение да се оттегли от поста си заради негативните емоции, които изпита след драмата със Сала и от опасения за собственото си здраве.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Седмицата беше много тежка за мен. От 40 години съм треньор, но такъв кошмар не съм изживявал. Не мога да спя по цял ден и цяла нощ мисля за момчето. Вероятно го чувствам най-силно, защото аз преговарях лично за трансфера му, видяхме се няколко пъти и говорихме по телефона. Знам, че изглеждам съкрушен. Не мисля, че на моята възраст е добре да преживявам това. Такива неща отнемат много. Гледам собствените си деца и мисля какво бих правил, ако това се случи на мен", призна Лорнък, който призова търсенето на самолета на Сала да продължи.

Той разкри, че е поканил Сала да гледа мача на Кардиф с Нюкасъл, но аржентинецът е предпочел да се върне във Франция, за да се сбогува със старите си съотборници.

"Непрекъснато си мисля за последния ни разговор и за това, че всичко можеше да не се случи", заяви мениджърът на Кардиф.