Българският национал Мартин Минчев бе изгонен победата на Спарта Прага с 2:1 над Виктория Пилзен в двубой от 29-ия кръг на чешкото първенство.

Гостите от Пилзен поведоха след половин час игра, когато Рафиу Дуросинми се разписа с удар от границата на наказателното поле. В 40-ата минута Ладислав Крайчи II вкара гол с глава след центриране, но след преразглеждане с ВАР попадението не бе зачетено заради нарушение.

Все пак, в третата минута на продължението на първото полувреме Ян Кухта беше на точното място в точното време, за да овладее отбитата топка в наказателното поле и да я изстреля в мрежата, правейки резултата 1:1.

Мартин Минчев се появи в игра от скамейката в 80-ата минута, за да помогне на своя тим да стигне до обрата. Пет минути преди края на редовното време на мача съдията Павел Орел не даде дузпа за домакините след преразглеждане с ВАР.

В продължението страстите се нажежиха. В 99-ата минута Лукаш Хейда докосна топката с ръка в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Футболистът на Виктория Пилзен се скара със съдията, което му донесе втори жълт картон и така гостите останаха с 10 души.

Само две минути по-късно в караницата бе замесен и Мартин Минчев, който получи най-тежкото наказание – червен картон и равенството в играчите на терена бе възстановено.

Съдията отиде отново да преразгледа ситуацията с ВАР, след което потвърди решението си. Зад топката застана Ладислав Крейчи II, който в 14-ата минута на добавеното време вкара гол и така донесе безценните три точки на Спарта.

По този начин тимът се изравни на върха в класирането с градския съперник Славия Прага, като и двата тима имат по 65 точки.