По време на вчерашния си мач с Верона (1:1) Наполи за първи път игра с новия си екип, който отдава почит на клубната легенда Диего Марадона. Неаполитанците ще носят тези фланелки и в оставащите си мачове от Серия „А“ през ноември – срещу Интер (21 ноември) и Лацио (28 ноември).

Фланелката беше пусната в продажба не само на клубния магазин, но и онлан. Само за броени часове феновете изпразниха рафтовете и изкупиха всички бройки, включително и белия и светлосиния вариант, с които Наполи все още не е играл. Тифозите не бяха спрени дори факта, че цената на една бройка е 150 евро. Това е най-скъпата нова фланелка на футболен тим в историята. На първо място е екипът на Ювентус, който се продава за 180 евро бройката.

Новите фланелки на Наполи почитат Марадона по интересен начин. На тях не само е има изображение на аржентинската футболна легенда, но и огромен пръстов отпечатък на Дон Диего. Екипът е произведен от модната къща на Джорджо Армани или по-точно от спортното ѝ подразделение „Емпорио Амани“. От този сезон компанията е доставчик на екипировка на Наполи.

Както е известно, Диего Марадона щеше да навърши 61 години на 30 октомври. На 25 ноември пък се навършва една година от смъртта му.