Арменският елитен Лори (Ванадзор) подаде заявление за изтегляне на тима от Висшата лига на страната заради съдийски отсъждания във вреда на клуба. Последният скандал е с отсъдена дузпа в тяхна полза на мача с Гандзасар (Капан), като от клуба смятат, че е това е тенденция. Те са подали жалба с искане да бъде преигран мача, тъй като решението на съдията е повлияло на крайния резултат.

"Разглеждането на случая и решенията, взети от Апелативната комисия на Федерацията, не ни оставя друг начин, освен вземането на такова тъжно и тежко решение. ФК Лори ще обърне повече внимание на развитието на "Футболна академия Град Ванадзор" и обучението на талантите си. Също така бихме искали да подчертаем, че през 2020-а година 11-метрови удари изобщо не бяха отсъдени за Лори ФК, въпреки че имаше много поводи. Това се отнася особено в мачовете Лори - Ван и Лори - Пюник от настоящия сезон", се казва в изявлението на клуба.

Лори заема четвърто място с 23 точки след 16 изиграни мача, на 2 от третия Арарат-Армения и на 3 от втория Алашкерт. Тимът се бореше за място в Лига Европа, но напускането на първенството ще облагодетелства другите претенденти за това.